Credit: Xiaobin Lv

This architecture project is taking place in China’s Wuxiang Mountain National Forest Park and will have a split area for offices and tourist service-oriented spaces. The project aimed to integrate nature as much as possible.

On one side of this building, you have the mountain road and the towering trees of Metasequoia forest, on the other, the massive mountain itself covered in dense bamboo. Integration with the surrounding area has been paramount in this design.

The owner has explicitly stated that he wanted the design to focus around a courtyard for operation. So the team has had to figure out how to combine the internal and external functions of the space to properly integrate the courtyard’s functionality.

Credit: Xiaobin Lv

The courtyard splits the functions into two L-shaped parts – one the internal office space, the other the external tourism space. The roofs are also L-shaped and slanted that are interlaced and twisted into each other and the eaves over the courtyard. It gives a feeling of integration as the roof bends and curves with the surrounding mountains.

Credit: Xiaobin Lv

Under this kind of treatment, the façade actually disappears so that when visitors rock up for the first time they see a landscaped terrace conforming to the terrain and a layered roof that looks like it stretches and floats.

It’s a beautiful building that integrates its surroundings extremely well. 

Credit: Xiaobin Lv
Tags: